Refit schip

Energie

Refit schip

Hager BV heeft een Kabola kachel en Fischer Panda generator geïnstalleerd. Doormiddel van warmte berekeningen rekeninghoudend met kubieke meters en de isolatie is een warmte behoefte vastgesteld. Er is gekozen voor een Kabola HR300 met warmwater tapfunctie. De stuurhut wordt doormiddel van vloerverwarming, een convector en radiator verwarmd. In de kombuis is gebruikt gemaakt van een Webasto Madera warmtewisselaar. In douche/ toilet is gebruikt gemaakt van chromen design handdoekradiatoren. De slaapgelegenheid wordt verwarmt doormiddel van twee radiatoren. Ook is er kuip verwarming toegepast ook hier is gebruik gemaakt van een Webasto Madera warmtewisselaar deze is gekoppeld aan twee uitstromers in de kuip.
In het schip is een Fischer Panda generator van 6.5Kw geïnstalleerd. Doormiddel van deze generator is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld elektrisch te koken. Er is hierbij gekozen voor een vierpits keramische kookplaat hier kunnen 2 pitten gebruikt worden op de omvormer en de totale vier pitten op de generator. De wal aansluiting en generator wordt geschakeld door een relais. Zodra de wal aansluiting wordt onderbroken is het gehele elektrische systeem weer op de generator aangesloten.
Verder zijn er een compressor koelkast, 12v afzuigkap, keramische kookplaat, voorbereidingen voor een wasmachine geïnstalleerd.