Startaccu’s

Accu’s

Startaccu

Startaccu’s zijn er in vele soorten en maten. Wij van Hager Service en Techniek gebruiken startaccu’s van hoge kwaliteit van het merk Centurion. Onze accu’s testen altijd hoger dan de koudstartwaarde die op de accu staat. Veel merken testen lager maar wel binnen de nog geldende tolerantie. De startaccu die u nodig heeft hangt af van het voertuig, Heeft u een vrachtwagen dan adviseren wij de Centurion EFB die inmiddels al verkrijgbaar is in een 250Ah variant. Een startaccu voor een auto heeft Centurion in de standaard uitvoeringen.

Hoe zit een startaccu in elkaar
Een startaccu heeft als doel een motor te starten. Dit houd in dat in korte tijd veel stroom geleverd moet worden. Een startaccu heeft dunnere platen maar meer platen dan bijvoorbeeld een Semi-tractie accu. Door meer oppervlakte plaat kan de accu in korte tijd veel stroom leveren.

Levensduur van een startaccu
De levensduur van een startaccu hangt sterk af van de situatie waar deze in zit. Is de omgeving warm dan zal er sneller water verdampen waardoor de accu kapot kan gaan. Ook een defecte dynamo of een goedkope acculader kan de voltage boven de 14.9 volt stuwen en zorgt ervoor dat een startaccu defect raakt.

Welke startaccu
Welke startaccu u nodig heeft hangt af van de toepassing en de ruimte die er is om een accu te plaatsen. Wij adviseren u graag over de te gebruiken startaccu.

Vrijblijvende offerte

Startaccu’s